
På menyen til en av restaurantene i hjembyen min finner man en herlig pastarett kalt "penne al capone". Jeg har laget en egen variant av retten - som er superenkel å tilberede, og lages på kort tid :) Må forøvrig legge til at bilde over ikke er mitt, men det er nokså likt.
Jeg laget tre porsjoner.
Ingredienser;
ca 400 gram Biffstrimler av storfékjøtt
Én pakke fersk pasta - jeg velger å bruke "Båndspagetthi" - tagliatelle
Én matfløte
Pepper
Biffkrydder jeg bruker et fra Hindu
Én rød paprika
Champignon etter smak
Smør til steking - best når det gjelder å steke kjøtt syns nå jeg, samt gir god smak i "sausen"
Én ss. olje
Slik gjør du;
Vann til pasta kokes opp - jeg har ca.en spiseskje olje i vannet, og ca.en t-skje salt. Når vannet har kokt opp skrur du litt ned på varmen, og putter pastaen oppi kjelen. Fersk pasta har kort koketid, gjerne rundt fire minutter.
Paprika og champignon kuttes opp, og champignonen brunes i panna med smør. Legges til side til vi har kommet litt lenger i prosessen.
Nå skal kjøttet stekes, på HØY varme. Biffkjøttet stekes etter smak. Jeg krydrer masse med pepper og biffkrydder. Når kjøttet er ferdig legges dette til side.
Tilsett fløte i stekepanna og skru ned varmen til laveste niva. Slik får du utnyttet alt det gjenværende krydderet i panna, og lager en mild versjon av peppersaus. smak og evt tilsett mer krydder.
Tilsett fløte i stekepanna og skru ned varmen til laveste niva. Slik får du utnyttet alt det gjenværende krydderet i panna, og lager en mild versjon av peppersaus. smak og evt tilsett mer krydder.
Når pastan er ferdig, siler vi ut vannet, tilsetter fløtesausen og lar den putre et minutts tid. Biffkjøttet og champignonen tilsettes, rør rundt for å blande. Helles i dype tallerkener, og pyntes med paprika og evt litt basilikum på toppen.
Kjapt og supergodt - Buon appetito!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar